Een dakterras met tuingevoel

Volg je (daktuin)dromen!

Vergroen het dak!

Mijn missie is om jouw wensen met veel creativiteit en technische kennis te vervullen én aan meer biodiversiteit in stedelijke gebieden bij te dragen. Dat doe ik vooral door duurzame materialen en planten te kiezen die goed in ons ecosysteem passen, op daken kunnen groeien en de leefomgeving van insecten, vogels en andere dieren verbeteren. Een groen dak is dus een win-win voor jou en het milieu!

Organisch, strak en boeiend

Deze daktuin kenmerkt zich door het terras deel en het beplantingsdeel dat doorloopt naar de rest van het dak. Het bestaande dakterras wordt aangepast zodat er meer een tuingevoel is ontstaan. De organische lijnen en de beplanting die doorloopt voorbij het hek maken de randen van het terras minder hard en het geheel ruimtelijker.

Beplant oppervlak 64%

Een natuur te midden van het gebouw

Als contrast en vooral ook voor de biodiversiteit wilde ze bij dit bedrijfsgebouw natuur op het dak in het midden. Voor de aanleg heeft een dakdekkersbedrijf alles vernieuwd voor een wortelwerende dakbedekking. Daarna is de daktuin aangelegd door vrijwillegers waarvan vele ook in het gebouw een bedrijfsruimte huren. Door de specifieke omstandigheden, omsloten en deels overdekt, was het aanslaan van de beplanting in opstart moeilijker. Het D2 wilde bloemen mengsel van de Cruydt Hoeck is de tweede keer goed aangeslagen en zorgt nu alweer 5 jaar voor een ruiger en natuurlijke uitstraling als contrast met de strakke lijnen van het gebouw. Je kan uren kijken naar de vele subtiele bloemen, blad vormen en het leven dat er op af komt. Ideaal om in je pauze even tot rust te komen.

Beplanting 71%

Beschut en rust

Deze daktuin kenmerkt zich door het terras deel en het beplantingsdeel dat doorloopt naar de rest van het dak. Het bestaande dakterras wordt aangepast zodat er meer een tuingevoel is ontstaan. De organische lijnen en de beplanting die doorloopt voorbij het hek maken de randen van het terras minder hard en het geheel ruimtelijker.

Beplanting

Uitzicht op een plantvak in plaats van zwarte dakbekking

Vanaf de woning en een deel van de tuin keken deze bewoners vol op de zwarte dakbedekking van hun bijgebouw. Om de dakbedekking te beschermen, voor verkoeling in de zomer en een mooier uitzicht wilde ze een groendak. Omdat er bij de bouw goed rekening mee is gehouden kon het dak meer aan dan een normaal sedumdak en mocht ik hier een intensief groendak maken.

Beplanting 100%

Wat zie je terug in mijn daktuin ontwerpen?

Ontspanning, beplanting en biodiversiteit

Bij het ontwerpen van daktuinen en groene daken zit je altijd gebonden aan het gewicht maar los van de randvoorwaarde per dak zie je mijn visie samen met de smaak/ stijl van de eigenaren vaak terug. Mijn visie is vooral een tuingevoel te maken voor elk dak én zo duurzaam mogelijk. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen. Maar of het nu betekend dat we met bamboo vlonderplanken werken, keramische tegels, circulair substraat of juist half verharding ipv tegels of planken de keuze is altijd afgestemd met en op de bewoners. Het moet een droom daktuin worden dus mijn persoonlijke keuze is ondergeschikt. Daarom heb ik regelmatig weer even overleg, zo is de hele daktuin afgestemd op de eigenaren en hun smaak en leven.

Wil jij ook een groendak of daktuin?

Stuur me een bericht