Project omschrijving

Daktuin Nijmegen – een groene oase in de stad.

Dit is een 3d uitwerking van het ontwerp. het geeft je een realistisch beeld hoe de daktuin er straks uit komt te zien. In dit geval vanaf de daken van de buren gezien.

Verscholen tussen de bruisende straten van Nijmegen, hoog boven de stad, ligt een verborgen juweel: een daktuin die meer is dan alleen een verzameling planten en tegels. Dit is het verhaal van hoe een gewoon dakterras veranderde in een groen paradijs, dankzij de dromen van een stel.

In 2022 begon het allemaal. Op een warme dag, toen de zon haar stralen over de stad verspreidde, zaten de bewoners samen op hun verouderde dakterras. Het hout was wat versleten, de wind gierde om hun heen en de lelijkere kanten van de stad loerden om de hoek. Maar in de harten van deze bewoners gloeide een verlangen naar iets meer.

GrayColorful

Met hun wensen in gedachten en hun ogen gericht op de horizon, begonnen ze samen met mij aan een reis naar een groenere toekomst. Ze droomden van een beschut zithoekje, van kleurrijke bloemen en van een plek waar ze konden ontsnappen aan de drukte van alledag.

En zo begon de transformatie. schetsen, overleggen en keuzes maken.

De constructie en sterkte bepalen, daar hielp ik mee. Ronde vormen werden geslepen, als een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid om hen heen. Plantvakken werden gecreëerd, als kleine eilanden van leven te midden van de tegels. En met elke stap kwam de daktuin tot leven, als een symfonie van groen en kleur.

Daktuin ontwerp Nijmegen

Maar het verhaal stopte niet bij het ontwerp. de plaatjes hielpen bij het zien hoe het ging worden maar in de zomer van 2023 werd het plan realiteit. en dat was pas het begin van een nieuw hoofdstuk. Want al snel werd de daktuin een toevluchtsoord voor de bewoners, een plek waar ze konden tuinieren én ontspannen. Ze zaten er graag, genietend van de rust en de schoonheid hoog boven de stad.

Maar zoals dat gaat in elk goed verhaal, waren er ook uitdagingen onderweg. Het siergras tussen het groene dakgedeelte begon iets te enthousiast te groeien, zijn eigen weg banend over de tegels. Maar ach, wat is een beetje wildgroei als je een heel paradijs hebt om van te genieten?

En zo eindigt ons verhaal, niet met een punt maar met een komma, want de daktuin in Nijmegen zal altijd blijven groeien en bloeien, een levend testament van dromen die uitkomen hoog boven de stad..